vrijdag 1 augustus 2014

Dag 1 - Seattle

Op Schiphol zijn we donderdagavond bij vertrekhal 3 gaan kijken naar de bloemenzee die er ligt ter nagedachtenis van de slachtoffers van MH17. Erg indrukwekkend om te zien:
 

Vrijdag vertrokken we rond 10:30 richting Seattle. Na een vlucht van iets meer dan 9,5 uur kwamen we om 11:20 plaatselijke tijd aan. Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten in het centrum van de stad; eerst een stuk met een metro en daarna met een monorail die er nog staat sinds de wereldtentoonstelling uit 1962:
 

De baan is maar anderhalve kilometer lang, maar dat scheelt mooi weer anderhalve kilometer met koffers slepen. In 1962 werden er in een half jaar 8 miljoen mensen mee vervoerd. Nu zijn dat er jaarlijks nog 2 miljoen:
 

Ze voorspelden voor vandaag de hele dag zon, maar toen we aankwamen regende het. Gelukkig klaarde het in de middag snel op, want we hadden een afspraak in het Olympic Sculpture Park.
 

In dit park staat een verzameling kunstwerken, waaronder een die gemaakt is door een Amerikaan en zijn Nederlandse vrouw: Typewriter Eraser, Scale X:
 

Toen het onthuld werd stond er nog een bordje bij waarop stond dat het verboden was om er foto's van te maken, maar dat hebben ze vrij snel weggehaald:
 

Het park ligt aan het water, met in de verte zicht op de cruisehaven van de stad; hier komen jaarlijks 800.000 passagiers doorheen:
 

De pre-meet voor BlytheCon Seatlle begon om 15:00 en het was er behoorlijk druk. BlytheCon duurt morgen de hele dag, in een zaal vlakbij de Space Needle, die hier op de achtergrond te zien is:
 

Ik vond het allemaal best, maar heb Valeri na 10 minuten achtergelaten en ben het centrum in gegaan om daar eens rond te kijken:
 

Seattle is met 635.000 inwoners de grootste stad van de staat Washington; vrij veel, maar het oogt niet echt druk. Misschien kwam het door de hitte, maar er waren weinig mensen op straat, vond ik. In het centrum staan overal kunstwerken, zoals deze 5 meter hoge ijslollie van Catherine Mayer:
 

En Seattle staat natuurlijk bekend om de Space Needle. De toren leek op plaatjes altijd enorm hoog boven de stad uit te steken, maar blijkt in werkelijkheid niet zo heel hoog te zijn: slechts 184 meter...

Aan de voet van de Space Needle staat het opvallende EMP Museum dat is ontworpen door Frank Gehry:
 

Binnen schijnen verschillende tentoonstellingen te zijn: Music + Sci-fi + Pop Culture, noemen ze het. Misschien dat ik daar morgen nog even ga kijken als Val op BlytheCon zit:
 

's avonds tegen een uur of acht waren we allebei bekaf van een lange dag. Daar hielp zelfs een Cola met echte suiker niet meer tegen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten