zaterdag 2 augustus 2014

Dag 2 - BlytheCon Seattle

Ik heb vanochtend Valeri afgezet bij de locatie van BlytheCon en ben toen zelf naar Nike Seattle gelopen om een paar Jordans te halen die vandaag om 09:00 gereleased werden. Onderweg erheen kwam je langs het neon bord van de Elephant Car Wash:
 

Bij Nike stond gelukkig niet zo'n heel lange rij; een man of 15-20 totaal. Bizar verhaal opgevangen terwijl ik stond te wachten; een gast achter me stond tegen een andere te vertellen dat een aantal maanden terug z'n storage unit was leeggejat: $6000 aan schoenen pleite...
 

... sindsdien kocht hij ze niet meer om te verzamelen maar om te dragen. Om kwart over 9 stond ik weer buiten en toen snel teruggegaan om het begin van BlytheCon mee te maken. Het werd gehouden in het Seattle Center, vlakbij deze bloemen: "Sonic Bloom"; een kunstwerk dat op zonne-energie beweegt:
 

Toen ik terugkwam was alles al opgezet...
 

... en een half uurtje later kon het geweld losbarsten:
 

Deze vrouw, Allison Katzman, heeft ruim 40 jaar geleden Blythe ontworpen:
 

Toen het tussen de middag wat rustiger werd ben ik naar het EMP Museum gegaan:
 

In het museum hadden ze verschillende afdelingen. Zo was er een fantasyafdeling, met bijvoorbeeld de kleren uit The Wizard of Oz uit 1939. Het kostuum van Courage de leeuw, is gemaakt van echte leeuwenvacht!
 

Verder hadden ze een hoofd van de T-800 Terminator uit Terminator 2: Judgement Day:
 

En een zombiepak uit de Thrillervideo van Michael Jackson, uit 1982:
 

In de lobby tussen de verschillende zalen in staat een grote muur vol 'echte' gitaren:
 

In datzelfde deel staat ook de Witte Fender Stratocaster waar Kurt Cobain op speelde tijdens Nirvana's Nevermind Tour in 1992. Hij heeft 'm stukgeslagen in het Seattle Coliseum, op 11 september 1992:
 

Ze hadden ook spullen uit recentere clips, zoals deze outfit van Macklemore & Ryan Lewis uit de Thrift Shop video:
 

Ook van Macklemore, de jas met wolvenkop uit de videoclip voor Can't Hold Us. "What you know about rocking a wolf on your noggin?"...
 

Toen BlytheCon rond een uur of zes was afgelopen zijn we 'even' naar Kerry Park gelopen. Dit parkje ligt bovenin Seattle en je hebt er prachtig uitzicht over de stad. Alleen moet je daar dus wel eerst al die heuvels voor op lopen:
 

Op weg terug kwamen we deze mafkees tegen; hij zat voor een winkel, bovenop een verhoging in zijn leunstoel. King of The Hill:


's avonds bij de Mc een Habanero Ranch Quarter Pounder gehaald. Ik had al een vermoeden dat hij heet zou zijn, maar wist niet precies wat habanero was; blijkt 10x heter dan jalapeno's te zijn. Dat tintelde wel aardig:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten