zondag 17 augustus 2014

Dag 17 - Las Vegas

De leeuw voor de deur bij MGM Grand is 14 meter hoog en weegt 45.000 kilo! Het is het grootste bronzen standbeeld in de VS:

Aan de noordkant van Las Vegas Boulevard zit de World Famous Gold & Silver Pawn Shop:

Ze hebben rond de 11.000 artikelen liggen, waarvan er rond de 5.000 verpand zijn. Sieraden worden het meest aangeboden. Oorspronkelijk hadden ze rond de 100 bezoekers per dag, maar door het succes van "Pawn Stars" komen er tegenwoordig meer dan 1000 per dag binnen...

... die verrekte toeristen:

Vanochtend zijn we naar de Premium Outlets North gegaan om nog wat kleding in te slaan. Vlak naast de outlet staat het Lou Ruvo Center for Brain Health, dat ontworpen is door Frank Gehry:

Je hebt vanaf daar ook een mooi uitzicht op de 350 meter hoge Stratosphere Tower:

Aan het eind van de middag zijn we naar het Welcome to Fabulous Las Vegas sign gereden. Het bord staat er al sinds 1959:

's avonds zijn we naar Fremont Street gegaan. Over deze 400 meter lange straat is een 27 meter hoge overkapping gemaakt waar vanaf 20:00 een lichtshow op afgespeeld wordt:

In de overkapping zijn 12 miljoen LED-lampen gebruikt en 550.000 Watt aan muziekvermogen. Er worden verschillende shows op geprojecteerd. Toen wij er waren was er een Rockshow met "muziek" van Heart:

Sinds kort hebben ze op Fremont Street ook een Zipline waar je op 25 meter hoogte onder het verlichte dak doorvliegt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten