maandag 11 augustus 2014

Dag 11 - La Quinta

Vandaag zijn we uit San Diego vertrokken richting La Quinta. We zijn eerst naar Las Viejas gereden; een indianenreservaat waar ze een outlet hebben geopend. Er wonen hier 394 indianen die naast de outlet ook een casino en een steakhouse runnen:

Vanaf Viejas zijn we via State Route 79 gereden. Langs deze weg staan een aantal kunstwerken van Ricardo Bredeca. Van een afstand is het net alsof er paarden over de weg springen:

En een stukje verderop heeft hij een ouderwetse postkoets nagemaakt:

Dit deel van de route werd tussen 1858 en 1861 gebruikt door postkoetsen die van Memphis naar San Francisco gingen...

Van SR-79 zijn we een stukje over de California State Route 74 gegaan. Een deel van deze weg is onderdeel van de Pines to Palms Scenic Byway:

De weg gaat door de Santa Ana Mountains en het San Bernardino National Forest.

Vlak voor het einde van de weg heb je nog een mooi uitzichtpunt vanaf waar je de hele Coachellavallei kunt overzien...

... en dan begint de bochtige tocht naar beneden:

We kwamen rond half drie aan in La Quinta. Hier is hier rond de 40 graden; alsof iemand een fohn aan heeft staan de hele dag:

La Quinta is een klein plaatsje dat vooral bekend is om z'n golfbanen. Het vlakbij de rand van de San Andreasbreuk; de 1300 kilometer lange breuklijn die door Californië heenloopt.

Het is hier 's winters overdag nog steeds tussen de 20 en 30 graden en 's zomers is ooit 52 graden gemeten. Gelukkig zit er een zwembad bij het hotel, met water dat meteen lekker op temperatuur is:

Voor zo'n klein dorpje hebben ze trouwens wel behoorlijk wat winkels; Walmart en Target, en zo'n beetje alle varianten fastfood toko's. We hadden "5 Guys Burgers & Fries" nog niet gehad deze vakantie, dus dat kwam mooi uit!

Als tegenhanger van al die caloriebommen hebben ze hebben hier in de supermarkt trouwens opeens erg veel waters met een smaakje staan. En die zijn erg goed te drinken, daar mogen ze er in Nederland ook wel wat meer van gaan verkopen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten