maandag 4 augustus 2014

Dag 4 - Venice

Vanochtend zijn we om 10:30 van Seattle naar Los Angeles gevlogen. Vanaf Seattle vliegen er veel vliegtuigen van Alaska Airlines. Er zijn er een aantal met een speciale "Salmon Thirty Salmon" paintjob:

Na iets meer dan twee uur vliegen kwamen we aan in LA. We hebben eerst de huurauto opgepikt bij Alamo en zijn toen naar Venice Beach gereden...

We slapen de komende vier nachten in de Breeze Suites aan het strand en de Boardwalk in Venice:

Venice is in 1905 opgericht als het "Venetie van America". Tegenwoordig trekt het jaarlijks miljoenen toeristen, die voornamelijk over de boardwalk heen en weer lopen...

Net als bij de meeste kuststeden hangt het ook hier van souvenir- en t-shirtwinkels aan elkaar:

Venice staat ook bekend om de vele murschilderingen...

Bedrijven springen er handig op in en laten hun reclames ook op de muren schilderen...

Op de boulevard zitten een aantal winkels waar je een "medical marijuana evaluation" kunt laten doen; na een kort gesprek krijg je dan een mariuanapaspoort waarmee je het voortaan legaal mag kopen. "The Green Doctors" is een van die toko's. Eerst liepen ze nog blij te roepen, maar toen ik er een foto van maakte begon die dude aardig te janken. Ik zag pas later dat er levensgroot boven stond dat je geen foto's mocht maken:

Ze hebben hier op het dakterras een paar banken staan zodat je op je gemak van het uitzicht kunt genieten...

... of van de zwervers die beneden op het strand hun tentjes aan het opzetten zijn. Ze hebben hier in Venice behoorlijk wat overlast van ze: 75% van alle klachten die bij de LAPD binnenkomt gaan erover.

's avonds zijn we naar de In-N-Out Burger bij Marina del Rey gereden. De hamburgers van deze keten zijn pas nog uitgeroepen tot nummer 2 burger in America. Nummer 1 was Habit Burger, die gaan we binnenkort nog wel ergens testen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten