donderdag 14 augustus 2014

Dag 14 - Palm Springs

's ochtends bij het ontbijt stond deze stapel met een stuk of 7 bagels en een lading cream cheese klaar... 

Vreemd genoeg zat er niemand aan die tafel, maar daar kwam snel verandering in toen er een kerel aankwam, met nog twee borden bij zich! Omdat ik weinig zin had in een pak slaag (of dat hij aan m'n been zou gaan knagen) heb ik sneaky een foto vanaf het balkon gemaakt:

Vandaag zijn we alsnog met de Palm Springs Aerial Tramway gegaan:

De kabelbaan is in 1963 geopend. Een groot deel van de kabelbaan is met helicopters opgebouwd. Alleen de eerste toren kon per weg worden bereikt, de overige vier alleen vanuit de lucht. Ze zijn 26 maanden aan het bouwen geweest en in die tijd meer dan 23.000 keer naar boven gevlogen.

In 2000 zijn de cabines vervangen door de huidige versie: een ronde bak die tijdens de rit 360 graden ronddraait. De kabelbaan brengt je in 10 minuten van 800 meter hoogte naar 2600 meter.

Je stapt op in de woestijn en stapt uit in een alpenbos; alsof je in 10 minuten van Mexico naar Alaska gaat! Boven is het ruim 20 graden koeler dan beneden.

Van bovenaf kijk je over de Coachella vallei uit. Hier wordt 95% van de dadels in de VS verbouwd. Je hebt er 350 dagen per jaar zon en de warmste winters in de westelijke US:

Bovenop de berg ligt het Mount San Jacinto State Park:

's avonds zijn de bij Red Robin gaan eten; een hamburgerten die oorspronkelijk uit Seattle komt:

Ze maken hier "gourmet burgers" en hebben een stuk of 20 varianten. Ik had "The Colossus Burger"; een hamburger met Texaanse brisket, uien en barbecuesaus:

Goed spul, in The Home of The Free, The Land of The Hamburger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten