zondag 10 augustus 2014

Dag 10 - San Diego

Zondag, een mooie dag om naar het park te gaan. Balboa Park bestaat al sinds 1835 en is daarmee een van de oudste parken in de VS.

Er staat een groot aantal oude gebouwen en musea in het park. Zoals de botanische tuin uit 1915, met meer dan 2100 planten...

... en een lelievijver ervoor:

Het Casa del Prado kwam oorspronkelijk ook uit 1915, maar de huidige versie is herbouwd in 1971:

Onder de 60 meter hoge California Bell Tower is het San Diego Museum of Man gevestigd:

Het Spreckels Orgel is het grootste outdoor-orgel op het westelijk halfrond. Er worden hier wekelijks gratis concerten gegeven:

Bij het Mingei International Museum staan twee beelden van de Franse beeldhouwster Niki de Saint Phalle: Le Poète et sa muse, uit 1998...

... en de Nikigator, uit 2001:

Vanaf Balboa Park zijn we naar Point Loma gereden. Point Loma werd 1542 ontdekt door de Europeanen.

Het Cabrillo National Monument staat er ter nagedachtenis aan die fantastische gebeurtenis:

Je schijnt hier voor de kust goed te kunnen surfen, maar je moet een boot hebben om bij de golven te kunnen komen:

Het Old Point Loma Lighthouse uit 1855 wordt nu niet meer als vuurtoren gebruikt, maar doet dienst als museum.

De vuurtoren staat op 130 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen vuurtoren in de VS. Met mist en laaghangende bewolking was het vaak lastig voor boten om de vuurtoren te zien, dus vuurde de vuurtorenwachter z'n jachtgeweer af.

Op weg naar Cabrillo National Monument ligt Fort Rosecrans National Cemetery. Als je dan toch ergens begraven moet worden, is dit wel een mooie plek, zo aan de Grote Oceaan:

Door heel Point Loma heen zijn elektriciteitskastjes beschilderd met afbeeldingen die het leven in een stadje aan de zee weergeven:

En in San Diego zie je ook regelmatig murals langs de weg:

's middags hebben we het maar eens een keer rustig aan gedaan en zijn aan het zwembad(je) gaan hangen:

's avonds hebben we bij The Habit Burger Grill gegeten. De hamburgers hier zijn onlangs als lekkerste burgers van Amerika verkozen. En lekker waren ze!

Ze hebben er een hele filosofie achter zitten; dat alles wat erop zit overal op de burger evenveel aanwezig moet zijn en dat lijkt ze aardig te lukken, met een broodje zo breed als de burger en een tomaat zo breed als het broodje...

Op de parkeerplaats voor de deur stond nog een mooie Chevrolet El Camino SS:

's avonds kwam Jose aka Kuzeh naar het hotel toe; een gast die in San Diego woont en een custom Michael Jackson Thriller weerwolfpop heeft gemaakt. Erg cool om in het echt te zien! 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten