maandag 18 augustus 2014

Dag 18 - Las Vegas & MJ

Vanochtend zijn we naar de garage van Danny "The Count" Koker gegaan. Hij is bekend van de show Counting Cars op History Channel:
 

Hij heeft 58 auto's en een aantal ervan staan tentoongesteld bij de garage, zoals deze Laborghini:
 

Een van de medewerkers is "Horny Mike", die overal horens op maakt, als voorbeeld deze motor die in twee kleuren is gespoten:
 

In een van de afleveringen customized Roli, de Hongaarse schoonmaker/autopoetser, een kleine elektrische auto:
 

Achter de shop stond de bus van Horny Mike:
 

Van de set van de ene realityshow zijn we naar de volgende gereden: Rick's Restoration, bekend van American Restoration, een spinoff van Pawn Stars:
 

Je kan een kleine tour door het bedrijf krijgen, waarbij ze de verschillende ruimtes laten zien waar objecten doorheen gaan als ze gerestaureerd worden. Binnen mocht je geen foto's maken, omdat sommige dingen in toekomstige afleveringen gebruikt worden (en omdat het personeel er gewoon aan het werk is, Tyler liep er rond). In de hal stonden wel een aantal gerestaureerde frisdrankmachines...
 

... en de onvermijdelijke benzinepompen. Dit zijn trouwens de enige apparaten die de shop niet 'werkend' verlaten, omdat je daar een speciale vergunning voor moet hebben:
 

Achter de shop ligt de "bone yard" waar van alles en nog wat klaar ligt om ooit opgeknapt te worden:
 

In een van de afleveringen van Pawn Stars wordt er een golfkarretje gerestaureerd voor "The Old Man". Ze hebben dat karretje teruggekregen en die staat nu buiten zodat je ermee op de foto kunt:
 

Tussen de middag, 10 soorten M&M's bij Walmart:
 

's avonds zijn we naar Mandalay Bay gegaan voor de Cirque du Soleil Michael Jackson "One" show. Eigenlijk was dit dé aanleiding om nog een keer naar Vegas te gaan. Mandalay Bay ligt naast het Luxor Hotel, met de 111-meter hoge piramide:
 

Tussen de hotels loopt een Monorail, uiteraard met MJ One reclame:
 

Het Mandalay Bay Hotel:
 

Binnen staan Michael Jackson gokkasten, met bijbehorende muziek:

Ze hebben een aantal orginele items te leen van de Michael Jackson Estate. De befaamde glittersokken en -schoenen van de Dangerous Tour:
 

En het militaryjasje dat hij aanhad tijdens de uitreiking van de American Music Awards in 1984:
 

Nog snel een foto voordat de show begon:
 

En toen konden we naar binnen. De kaarten had ik al een half jaar geleden gereserveerd, want nu zaten we precies in het midden van de zaal...
 

... met een gangpad voor ons, waar opeens een paar paparazzi uit het niets omhoog sprongen. We schrokken ons allebei echt helemaal kapot!
 

One is de tweede Michael Jackson show van Cirque du Soleil; de eerste show was de rondreizende "Immortal World Tour".
 

Er doen 61 dansers en acrobaten mee aan de show. Er zijn 1804 stoelen in het theater en in elke stoel zitten drie luidsprekers, je zit er dus echt middenin. Alle hits kwamen uiteraard voorbij. Smooth Criminal:
 

Billie Jean, waarbij de hele zaal donker was en je alleen de honderden LED-jes op de pakken zag:  

Er worden in totaal meer dan 1100 outfits gebruikt in de 90 minuten durende show. Het was echt geniaal!
 

Ze hebben voor de show de beschikking gekregen over de originele multitrack opnames. Bij de meeste nummers hebben ze wat kleine dingen aangepast en gemixt, maar bij alle nummers was de zang extra nadrukkelijk aanwezig; erg goed gedaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten