dinsdag 19 augustus 2014

Dag 19 - Las Vegas High Roller

Op onze laatste dag in Vegas zijn we naar de Shelby Factory gegaan. Shelby is het automerk van Carroll Shelby; een Amerikaanse automaker en coureur:

Je kunt een gratis tour volgen die ruim een uur duurt. Tijdens de tour krijg je verhalen te horen over de geschiedenis van Shelby en de auto's die in de hal te zien zijn:

Dit is een Shelby Daytona uit 1964. Het model is losjes gebaseerd op de normale Cobra. Deze auto is speciaal ontworpen om de Ferrari GT's uit die tijd te kunnen verslaan. Met hetzelfde model is de 24-uurs van Le Mans gewonnen. De Daytona kon 310 km/uur:

De Shelby Cobra's werden gemaakt van aluminium, waardoor ze licht en extreem snel waren. Deze hebben ze in 2002 opgepoetst, een klusje dat zo'n 1000 uur in beslag nam:

Hier een nieuwe Shelby 1000 naast de allereerste Shelby Cobra. De GT 1000 Mustang aan de linkerkant heeft 1100PK en kost zo'n $230.000. De Cobra CSX2000 aan de rechterkant is de eerste Cobra ooit. Ze hebben een cash offer van $26.000.000 afgeslagen! De Cobra kostte in 1962 zo'n $6.000:

Aan het eind van de tour mocht je in de fabriekshal kijken waar aan een aantal verschillende modellen gewerkt werd:

's middags zijn we nog een keer over de Strip gelopen. Het was zomaar wat minder warm dan de afgelopen dagen: 35 graden in plaats van 40+:

Achter het Flamingo Hotel is sinds 4 maanden The LINQ geopend: een nieuw winkelgebied, waar uiteraard ook een attractie bij hoort:

Ze hebben hier The High Roller; het hoogste reuzenrad ter wereld. Het is 30 meter hoger dan The London Eye:

Het rad draait rond met een snelheid van 30 centimeter per seconde. Een rondje duurt 30 minuten:

Er zijn 28 cabines en in elke cabine kunnen 40 personen, maar vanmiddag was het nog rustig dus zaten we er met zes man in. De cabines wegen 20.000 kilo per stuk:

Het glas voor de cabines is handgemaakt in Italie en er zitten ook onderdelen uit Nederland in de High Roller:

Van boven heb je mooi uitzicht op de hotels in de buurt. Hier het zwembad van The Flamingo, dat er erg uitnodigend uit zag in de hitte:

Na de High Roller zijn we nog bij de Bellagio Botanical Gardens gaan kijken; een indoor tuin met een voliere met tropische vogels:

De tuin heeft steeds een ander thema. Ze hebben er vijf verschillende, die ze door het jaar heen laten rouleren:

Op weg terug naar het hotel hebben we nog even staan kijken bij de show met de fonteinen. Whitney Houstons versie van The Star Spangled Banner; een mooi nummer om te horen, zo aan het eind van de vakantie...

's avonds zijn we nog maar een keer naar Chipotle gegaan voor een burrito met rijst, steak, sla, mais en salsa. Man o man, wat zal ik dit missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten