zaterdag 16 augustus 2014

Dag 16 - Las Vegas

Vanochtend om 7 uur op pad richting Nike Las Vegas in de Caesars Palace Forum Shops. 59.000 vierkante meter winkelcentrum, overdekt met een beschilderd plafond. De mall met de meeste omzet in heel de VS, maar 's ochtends is het verlaten:

Behalve bij Nike dan, want daar staat een man of 50 in de rij voor de nieuwste Jordans, die hier 35 euro goedkoper zijn dan in Europa:

De Air Jordan 3, Sport Blue, oorspronkelijk uit 1988:

Aangezien het hier 40 graden is zijn we overdag langs wat winkels in Vegas gereden. Nog een nieuwe smaak chips gespot, Cappuccino:

En we zijn bij Bass Pro wezen kijken. Een van de grootste outdoorshops in de VS, gok ik: 20.000 vierkante meter groot, twee verdiepingen.

Binnen staat het vol met opgezet wild van over de hele wereld. Een groep leeuwen:

's avonds zijn we over The Strip gelopen. New York, New York, met een 46 meter hoog vrijheidsbeeld en replica's van het Empire State Building en Chrysler Building:

Nep MJ's, ze playbackten een beetje, maar waren vooral bezig om niet in de zon te staan:

The Crystals is een winkelcomplex van 46.000 vierkante meter, ontworpen door Daniel Libeskind, die ook het nieuwe WTC in New York heeft gedaan:

Paris Las Vegas, met een 165 meter hoge kopie van de Eifeltoren. Het hotel heeft $760.000.000 gekost om te bouwen:

Het Flamingo hotel was het derde hotel dat ooit opende op de Strip (in 1946) en is het enige hotel uit die tijd dat nu nog steeds open is. Maffioso Bugsy Siegel was er voor 2/3e eigenaar van:

The Mirage Hotel and Casino heeft een vulkaan voor de deur staan waar elke avond vanaf 20:00 een vuurshow te zien is. Om te voorkomen dat er een gaslucht vanaf komt hebben ze de geur van Pina Colada aan de gastoevoer toegevoegd:

Bij het Cosmopolitan Hotel was een Liberace tentoonstelling: Too Much of a Good Thing Is Wonderful. Ze hadden een Swarovskipak, dat 40 kilo weegt!

Zijn favoriete Baldwin piano, met 200 kilo aan Swarovskikristallen erop, 55.000 stuks:

Aan het eind van de avond zijn we nog even bij Bellagio gaan kijken naar de show met de fonteinen. Ze gebruiken meer dan 1200 spuitstukken en 4500 lampen in de show. Sinds 2005 hebben ze een paar fonteinen die 140 meter de lucht in kunnen schieten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten